Erik Staal: grootste verdiener, grootste slachter in de volkshuisvesting

Ook zo benieuwd naar de vergoeding die Erik Staal krijgt nu hij weg is bij woningcorporatie Vestia? Jaarlijks ontving hij de hoogste ‘schadeloosstelling’ in de sector: 4,5 ton, de opstapvergoeding zal dus niet laag uitvallen.

Met zijn ‘uitmuntend leiderschap’, zoals Vestia altijd beweerde, heeft Staal de corporatie de nek omgedraaid. Bravo! Staal gaat de geschiedenis van de volkshuisvesting in als de grootste verdiener en de grootste slachter van de sector.

Wedden dat Vestia niet ten onder gaat? Het rijk en de hele sector springen bij, want het gaat om het algemeen belang. Ruim 80.000 huurders kun je niet aan de kant laten staan. En tenslotte betaalt ook de belastingbetaler mee.

Dat is het resultaat van marktwerking in de handen van mensen die uit zijn op geld, winst en profijt. En Vestia is lang niet de enige woningcorporatie die dit lot treft. We kennen anderen die uit dezelfde sferen komen als Staal: Martien Kromwijk, Hubert Möllenkamp, Gerard van der Zwet…Kromwijk (Woonbron) met zijn boot, Möllenkamp van Rochdale wentelde zich in malversaties en genoot van zijn exorbitante levensstijl en Gerard van der Zwet (SGBB) verloor miljoenen met SWAPS.

Wees niet verbaasd als de media met meer berichten over woningcorporaties in financiële problemen komen, want menig ‘sociale’ verhuurder dacht zich te kunnen verrijken met riskante – renterisico dragende – beleggingen. Maar natuurlijk, dat deden ze niet voor zichzelf, welnee, ze staken hun nek uit voor het welzijn van de huurders…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.