Nieuw #boek: Fatale helden, De ontvoering van #Lenin

Lenin, Stalin, Hitler. Drie namen die de wereld nooit zal vergeten. Ze brachten onnoemelijk veel leed over de mensheid. Lenin beoogde een rechtvaardige maatschappij voor arbeiders én boeren, wat totaal mislukte. Van hem kwam de afschuwelijke dictatuur van links, waarin tienduizenden mensen de dood vonden. Als massamoordenaar wordt hij zelden genoemd doordat Stalin hem op dat vlak ver overtrof.

Lenin staat nog altijd op een voetstuk in Rusland.

Sinds de dood van Lenin in 1924 trekken er hordes mensen eerbiedig langs zijn gemummificeerde lichaam. Zes anatomen, pathologen en chirurgen onderhouden de ‘God van het wereldproletariaat’. Dezelfde die in 1918 opdracht gaf tsaar Nicolaas II en zijn familie om het leven te brengen. Zijn opvolger Jozef Stalin introduceerde de Lenincultus, die tot op de dag van vandaag bestaat.

Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie draaide de regering de geldkraan voor het onderhoud van de mummie dicht. Maar Poetin koestert die mummie, daarom gaat het onderhoud van staatswege gewoon door. Lenin is de schakel met de oude Sovjetmacht, die Poetin vurig verafgoodt. Stel dat Lenin verdwijnt, dat zou wereldnieuws van jewelste zijn. Dat de Doema veel losgeld betaalt voor zijn teruggave is helemaal niet ondenkbaar.

Dat is de kern van het vandaag verschenen boek Fatale helden: Lenin kidnappen en veel losgeld opstrijken. Bepaald geen plan dat je in een handomdraai uitwerkt. Een gedegen voorbereiding is vereist. Deze criminelen zijn tot alles in staat. Ze zetten de wereld op zijn kop.

‘In Moskou gierde de zwarte bestelbus de bocht door, reed door de verlaten Gasheka en verdween in de parkeergarage onder het leegstaande kantoor. Daar werd de baar uitgeladen en op een kar gezet, die ze door het leidingencentrum van het gebouw trokken. Ze duwden Lenin door een lange, muf ruikende gang. Stalden hem in een van de uitbouwen van kaal beton. Sloten het hol provisorisch af met een strook ijzer.’

Fatale helden is een uitgave van Schrijverspunt in Almelo, http://www.schrijverspunt.nl.

Te bestellen bij Bol.com. Ook verkrijgbaar bij de (internet)boekhandel.

Auteur Peter van Leeuwen werkte jarenlang als journalist en communicatieadviseur.

ISBN/EAN: 978-94-6266-290-2.

Omvang: 144 pagina’s. Verkoopprijs 15,95 euro.
Voor meer informatie over het boek kunt u contact opnemen met peter.v.leeuwen@online.nl.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.