#PVV blijft altijd een zij-liner

Van het tv-verkiezingsdebat Rutte-Wilders schoten de veters mij niet uit de schoenen. Allemaal geijkte standpunten, het viel te verwachten. Politieke leugens ook, ze zullen nog wel even na-drenzen.

Hoe komt Wilders erbij dat de vluchtelingenstroom opnieuw is aangewakkerd? 45.000

Rutte – Wilders

Asielzoekers erbij zorgt, samen met gezinshereniging, volgens Wilders voor een extra aanwas van 200.000 nieuwe asielklanten, bovenop de 130.000 die er al in Nederland zijn. Klopt niet, volgens het CBS kwamen er in januari 2017 2.700 asielzoekers naar Nederland, 1.200 minder dan in december vorig jaar.

‘We moeten de grenzen sluiten’, aldus de PVV-voorman. Het is je geraden, aldus Wilders, want in Afrika staan honderdduizenden zwarte mensen te trappelen om de doortocht  naar het Westen te wagen. Alleen Orban, de premier van Hongarije, is volgens Wilders een echte held. Hij barricadeert zijn landgrens met een muur.

Rutte ziet meer in een oplossing van het vluchtelingenprobleem ver buiten de grenzen van Europa. Wilders – goed op dreef – beschuldigt de premier ervan het grote gevaar van de islamisering niet te zien. ‘We hebben hier 1 miljoen moslims, dat is een gigantisch probleem.’ Hij schildert de gevaren, waarvan tot nu toe bitter weinig is gebleken. Volgens Rutte telt godsdienst niet, het gedrag staat bovenaan.

Het was ook een debat met het nodige ge-jen. Rutte noemde de koran-politie van Wilders – hoe die gestalte moet krijgen? Wilders ging er niet op in. ‘We hebben die politie al terug getrokken.’

Bij Wilders moesten de oer-slechte verpleeghuizen het ontgelden. ‘60 Procent van de dementerenden wordt gedrogeerd.’ Het nieuws van Rutte was dat het komende kabinet de zorg in verpleeghuizen – die er doorgaans helemaal niet slecht voorstaat – verbeteren met een financiële impuls van 2 miljard euro. Benieuwd of die er inderdaad komen.

VVD en PVV gaan in de peilingen momenteel ieder aan kop met 24 zetels. Hoewel aan kop? Rutte benadrukte nooit de samenwerking met de PVV aan te gaan, evenals de meeste andere politieke partijen, waardoor deze partij altijd een zij-liner zal blijven.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.