#Rusland heeft het nooit gedaan

Rusland is des duivels op buldog Groot-Brittannië. Novitsjok? Zij hebben het niet. Keurig verwijderd. Londen zegt te weten uit welke fabriek het zenuwgas komt en die staat in Rusland. Nee, niet waar, zeggen de Russen, want zij weten dat Groot-Brittannië nooit zo ver zal gaan zijn geheime bronnen te openbaren.

Liegen, vooral liegen en nooit en te nimmer excuses aanbieden, dat is het leidmotief van Poetin. Altijd hebben anderen het gedaan. Wie die anderen zijn vertelt hij niet. De zaak Salisbury kent voorgangers die ook te maken kregen met een dosis hoogwaardig dodelijk materiaal. Spul dat, evenals novitsjok, alleen in gespecialiseerde laboratoria te vervaardigen is. Maar wij? Nee, wij Russen hebben er niets mee te maken.

De halve wereld geeft nu af op Rusland. Natuurlijk zijn er ook bij ons mensen die denken dat het fout is Rusland zonder 100 procent bewijsvoering als schuldige aan te wijzen. Het is allemaal vuil politiek spel. Waar is degene die het gifgas bracht, die moet nu toch dood zijn? Wie dat denkt neemt de Britse veiligheidsdienst niet serieus. Dat kan, maar tegelijkertijd schuif je daarmee de EU en de NAVO terzijde. Laat ik ervan uitgaan dat je ook die bestempelt als leugenachtig, dan resteert de vraag: wie zat erachter de moord op veertien Russen in Groot-Brittannië? Want zoveel zijn er de afgelopen jaren vermoord of door ‘zelfmoord’ om het leven gekomen. Waren dat de Britten of wie dan ook? Uiteraard niet de Russen.

Waarom zouden de Britten of niet betrokken staten miljonairs en andere belangrijke personen in hun informatienetwerk om zeep helpen? Waarom zouden zij tegenstanders van president Poetin doden? Want dat waren ze allemaal, teenstanders van Poetin. Vragen met een duidelijk antwoord. De lange arm van de Russen, lees Poetin, een oud-KGB ’er, reikt ver, héél ver.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.