Werkelijkheid ver te zoeken bij #Depla

Bestuurderspartij de PvdA is toe aan een drastische hervorming. Het moet een brede volksbeweging worden, schrijft Paul Depla, de PvdA-burgemeester van Breda. De partij, vanouds gelieerd aan de arbeiders, is in de sterk veranderende maatschappij het spoor bijster geraakt.

De socialisten hadden jarenlang een sterke aanhang, bestaande uit gestaalde kaders die het morgenrood bezongen. De bazen waren vijanden waarop ze langzaamaan de overwinning

 PvdA moet brede volksbeweging worden

Paul Depla, burgemeester van Breda:

behaalden. In de jaren zeventig van de vorige eeuw ging het ze naar den vleze, een auto, een eigen huis, vakantie in het verre buitenland. De keerzijde van de medaille is dat de PvdA sindsdien louter bestuurders aanzuigt en sinds de jaren negentig aanhikt tegen de groepsgewijze indeling van de maatschappij, ‘netfixisering’ noemt Depla het, voor iedere groep een eigen partij. Dat moet anders, vindt Depla, de PvdA zou er goed aan doen zich te richten op de kernpunten die iedereen aangaan, werk, inkomen, zorg, milieu en de multiculturele samenleving moeten de speerpunten zijn van de partij, beter gezegd de door Depla beoogde brede volksbeweging die de uiteengevallen maatschappelijke groepen weer aaneenbindt.

Het zijn mooie woorden van een bestuurder die zich daarmee naar het front van de partij dringt. Denk even na Depla, een volksbeweging is wat de naam zegt, een enorme actiegroep afkomstig uit… Precies, Zijn de bestuurlijke gremia van een partij met negen zetels in staat zo’n gigantische volksverschuiving tot stand te brengen? Het is een mooi rapport, Depla schuift er in de partij zijn naam ver mee voorwaarts, er zal over gesproken worden, maar vergeet het, werkelijkheid wordt het nooit.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.