Weinig vrouwelijke #topfuncties

Heel weinig vrouwen stoten door naar topfuncties. Ze zijn intelligent, studeren bij de vleet, maar geen job in het hoger management. Slechts 10 procent haalt de top.

Niet omdat ze dom zijn maar doordat vooral mannen zich laven aan de allerbeste banen.

VROUWEN EN TOPFUNCTIES

Topbaan? Dan de kurk van de fles.

Nu er geen schot lijkt te zitten in de opmars van vrouwen naar het hoogste kader denkt de overheid na over het instellen van een verplicht percentage. Er wordt gerept van 30 procent, in elk geval moeten we in lijn komen met het buitenland. Ter vergelijking: in Groot-Brittanniƫ is 20 procent van de topfuncties bezet door vrouwen, in Duitsland 14 procent. Verder naar het oosten schiet het percentage omhoog, Rusland is koploper, daar is 43 procent van de hoogste functies in vrouwenhanden.

Nederland doet zijn best maar op dit gebied krijgen we de vaart maar niet te pakken. Wel bij bedrijven als Schiphol en ProRail waar vrouwen inderdaad door het glazen plafond heen zijn gegaan. Maar bij de meeste bedrijven lukt dat niet. De website http://www.navigerennaardetop.nl/ helpt vrouwen zoeken naar topfuncties, maar echt lekker gaat het niet.

Alleen de overheid geeft het goede voorbeeld. Topfuncties daar worden voor 31 procent bezet door vrouwen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.