De wereld: een enorme stad

Wat mij als nieuwsvolger ergert is dat het nieuws doorgaans kort opflitst, even het allerbelangrijkste lijkt te zijn en vervolgens in de vergetelheid verdwijnt. Dit is niets nieuws, maar ik wil het toch even kwijt.

wereldstad

De wereld is een stad

Jij als nieuwslezer wordt ervan verdacht van alles op hoogte te zijn. Dat bent je bij lange na niet, daarom bieden kranten en het internet jou dagelijks een bijspijkercursus aan in de vorm van reportages en achtergrondartikelen. De hoofdlijnen blijven kort hangen, de rest verdwijnt. Natuurlijk blijven sommige zaken kleven en maken andere je behoorlijk pissig, jammer maar ook al spring je hoog of laag zo is het. Dat is de keiharde keerzijde van het nieuws. In een uiterste poging om lucht te geven aan onze gevoelens kiezen we dan maar voor demonstreren. Grote demonstraties kunnen inderdaad lucht geven, maar wees nou eerlijk, verreweg het merendeel van al die protestklanken is vrij snel opgedroogd.

Vroeger was het nieuws in je stad of dorp het belangrijkst, sinds de komst van internet word je geacht toch ook een mening te hebben over de toestand op pakweg de Filippijnen of over de verkeerde keuzes van een Braziliaanse president. Internet heeft de wereld tot een enorme stad gemaakt, maar ik heb geen zin om me intensief bezig te houden met de ver afgelegen buitenste delen van die enorme stad.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.