2020 is slechtste jaar sinds WO2

Terwijl in de Verenigde Staten een blonde gek zich opmaakt om het land de komende vier jaar in de verdere waanzin te storten lopen in Duitsland rechts-extremisten te hoop tegen het parlement. Extreemrechts is het vriendje van Trump. Het schiet als onkruid uit de grond. Venijniger dan ooit dringt het zich overal op.

En daar blijft het niet bij. Rusland waarschuwt ons met verwoestende beelden uit de jaren

Extreemrechts in Berlijn.

zestig, de ontploffing van hun tsaren waterstofbom boven Nova Zembla. In de Wit-Russische hoofdstad Minsk pakt de veiligheidsdienst vreedzame demonstranten hard aan. Servië tekent de EU-maatregelen tegen president Loekashenko. Na het zetten van de handtekening verontschuldigt  premier Brnabic zich direct bij Loekashenko, want hij is een vriend. Nooit zullen ze vergeten dat hij als enige buitenlandse staatshoofd Servië in 1999 bezocht toen er bommen vielen, een afstraffing voor de ellende die Servië aanrichtte in zijn autonome provincie Kosovo waar ze nooit afstand van willen doen.

Rusland staat klaar om in te grijpen in Wit-Rusland. Ondertussen broeit er spanning tussen Griekenland en Turkije dat ongegeneerd naar gas boort in de zee van Griekenland.

Oorlog

In dit korte stukje staan drie redenen om een oorlog te ontketenen. Rusland tegen Wit-Rusland. Servië tegen de in 2008 uitgeroepen onafhankelijke staat Kosovo. NAVO-land Griekenland tegen NAVO-staat Turkije. In Noord-Amerika blijven er voldoende mogelijkheden voor heftige rellen met doden en gewonden. Laten we in West-Europa oppassen de vrijheid niet te verliezen aan rechts-radicalen. Eerder schreef ik: 2020 is slecht begonnen, nu weet ik: 2020 is het slechtste jaar sinds WO2 en ik vrees dat het nog slechter wordt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.