Arriva: 400 euro boete voor niet strikt noodzakelijk reizen

Wie in deze coronacrisis met het openbaar vervoer reist komt van een koude kermis thuis. Overal verlaten stations en verlaten winkels, het is alsof de wereld aan zijn eind gekomen is.

Zo zag Nederland eruit op 16 april 2020.

Op Utrecht Centraal, doorgaans de hotspot van reizigersverkeer, kun je nu een kogel

Utrecht CS

Utrecht CS, donderdag 16 april 2020.

afvuren zonder iemand te raken. De servicebalies zijn dicht, alleen de AH to go en de HEMA zijn open. Waarvoor vraag je je af, want er komt nauwelijks iemand.

Ons openbaar vervoer is door de coronacrisis met ruim de helft ingezakt. De NS werkt met een uitgeklede dienstregeling. Naar iedere bestemming gaan nu maximaal twee treinen per uur. Voorheen reden er naar de grote bestemmingen minstens vier per uur. In Arnhem Centraal staat een intercity met 15 wagons richting Den Helder, welgeteld vier reizigers stappen in. Met de anderhalvemeterafstandsmaatschappij zit het hier dus wel goed. Eigenlijk geldt dat voor alle zes stations die ik gisteren bezocht. Zelfs midden in de spits waren de perrons ongerepte tegelstrepen.

In de treinen van Arriva op de lijn Arnhem-Winterswijk roepen ze om dat hun treinen er nu enkel zijn voor strikt noodzakelijk reizen. Als je je daar niet aan houd krijg je een boete krijgen tot 400 euro .

De straten zijn verlaten. Winkels hebben hun deuren uitnodigend geopend, maar geen mens stapt naar binnen.

Het is een uitgemergeld land, alleen met zichtbare botten, corona heeft het vlees eruit Bus Utrechtgekloven.

De bus naar huis biedt alleen toegang via de achterdeur. De chauffeur is met een kruislint afgesloten van de weinige passagiers.

Er rest slechts één prangende vraag: wanneer is deze ellende voorbij?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.