‘Corona zet wereld in reset’

Iedere dag leer ik weer iets nieuws, nu weet ik dat ik een conformdenker ben. Een conformdenker richt zich te veel op de mainstreammedia, de Volkskrant, NRC, de NOS, en wat blijkt: die brengen vertekend nieuws. Althans, dat beweert Karel van Wolferen, de hoofdredacteur van het tijdschrift Gezond Verstand.

Gezond Verstand – tweemaal per maand 100.000 exemplaren – publiceert objectieve en

Gezond Verstand, hoofdredacteur Karel van Wolferen toont het eerste exemplaar.

waarheidsgetrouwe informatie. Het is geen opinieblad maar een verslaggeversblad gebaseerd op, let op, alternatieve verklaringen en complottheorieën. Het eerste magazine verscheen vorig jaar september, één miljoen exemplaren werden deels huis-aan-huis verspreid.

Naast aandacht voor het klimaat en de aanslagen in New York in 2001 komt in het blad ook de coronapandemie aan bod. Mijn gezond verstand loopt meteen vast, want wat blijkt: ‘Corona is de grootste leugen sinds de Tweede Wereldoorlog’, stelt hoofdredacteur emeritus-hoogleraar professor Karel van Wolferen, die lange tijd werkte als buitenlandcorrespondent voor NRC. ‘Corona is niet meer dan een verhaaltje, een toneelstuk waar veel mensen aan mee moeten doen om hun positie in de maatschappij te behouden. Ze baseren zich op aannames die niet kloppen. Zo wordt er heel veel kapot gemaakt en gaan er heel veel meer mensen dood dan nodig doordat de spoedeisende hulp niet goed werkt.’

Rimram

Het is dezelfde rimram als de visie van Willem Engel van Viruswaarheid die het doorgaan van de avondklok ‘het einde van de rechtsorde noemt’. Je kunt het overheidsbeleid  bekritiseren, maar heb je dan wel in de gaten dat corona een gevaarlijk virus is? Zonder strenge lockdown zouden we nu duizenden ernstig zieken en extra doden hebben gehad. Van Wolferen gelooft daar niets van. In deze pandemie telt alleen de officiële werkelijkheid, vindt hij en die zet andersdenkenden onder druk.

In zijn tijdschrift komen huisartsen en wetenschappers aan het woord die anders naar de pandemie kijken. Voor hen is er geen plaats in de reguliere pers. Volgens van Wolferen staat die bol van zelfcensuur. Vandaar het idee om een eigen tijdschrift op te richten met denkbeelden van andersdenkenden die – van Wolferen – vaak beter in de gaten hebben hoe de wereld in elkaar steekt.

Nieuw kapitalisme

Waar Viruswaarheid stelt dat deze pandemie de mensenrechten ruw aan de kant schuift ziet van Wolferen nog iets veel ergers gebeuren. Met deze epidemie baant de EU zich een weg naar een compleet nieuwe wereld. ‘Het is de wereld in reset’, beklemtoont de hoofdredacteur, ‘de komst van een nieuw soort kapitalisme. We zien het ontstaan van de digitale mens, waardoor de overheid je hele doen en laten in de gaten kan houden. Dat een regering dit doet is werkelijk onvoorstelbaar.’

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.