We laten ons niet naaien, corona gaan we maaien

De onzichtbare vijand corona slaat van alle kanten toe. Wij proberen het virus uit te sluiten door toepassing van groepsimmuniteit, andere landen doen het door vergrendeling van het maatschappelijk leven. Wat is het best?

Deze situatie is zo uniek dat niemand het weet. Het klopt dat je voor 50 procent kennis hebt en voor 100 procent beslissingen moet nemen. Beslissingen die onzeker zijn tot het tegendeel bewezen is.

Moeten we het land vergrendelen of , zoals wij doen, groepsimmuniteit opbouwen? Blijft iedereen thuis dan kan het de verspreiding van het virus stoppen. Kan, want bewezen is dat niet. Hoelang moet je thuiszitten? Tot er een vaccin is? Dat kan maanden duren. Als de vergrendeling voorbij is kan het virus opnieuw toeslaan en ben je weer terug bij af.

Door opbouw van groepsimmuniteit blijft de economie aan de gang. Groot nadeel is dat niemand weet hoeveel mensen er immuun moeten worden om het virus te stoppen. En vrijwaart immuniteit het land van nieuwe besmettingen? Groepsimmuniteit is de rationele aanpak, Met een lock down toon je spierballen aan het virus. Maar in wezen zijn beide strategieën onzeker.

Misschien is het het best om de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen – handen wassen, afstand bewaren, thuiswerken, het gebruik van papieren zakdoekjes – en denk er maar aan dat de meeste mensen van dit ellendige virus genezen. Wereldwijd zijn er 198.000 dragers van het virus, 8.000 doden en 82.000 mensen zijn genezen. Zo ziet het er nu uit, het kan veranderen. Hoe dan ook: blijf optimistisch! En denk er maar aan: we laten ons niet naaien, corona gaan we maaien! Alle lof voor de zorgmedewerkers!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.