‘Eu heeft Spoetnik V niet nodig’

De Europese Unie heeft het Russische Spoetnik V-vaccin voor COVID-19 niet nodig. ‘De EU kan over het hele continent immuniteit bereiken met behulp van de Europese productie’, aldus Thierry Breton, commissaris voor de Interne Markt.

‘We hebben absoluut geen behoefte aan Spoetnik V’, zei Breton, die de vaccin-taakgroep van de EU leidt, zondag 21 maart tegen de Franse TF1 televisie, meldt persbureau Reuters. ‘Eind juni beschikken we over 300 tot 350 miljoen doses en we verwachten rond 14 juli een ​​continentale immuniteit te bereiken.’ 14 juli, of Bastille-dag, is de nationale feestdag van Frankrijk.

Volgens de producent van Spoetnik V is Breton ‘duidelijk bevooroordeeld’. ‘Europeanen willen een keuze uit veilige en efficiënte vaccins, die u tot dusver niet hebt verstrekt’, stelt Gamaleya. ‘Als dit een officieel standpunt van de EU is, laat ons dan weten dat er vanwege uw politieke vooroordelen geen reden is om goedkeuring van het EMA na te streven. We zullen levens blijven redden in andere landen.’

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) lanceerde eerder deze maand een doorlopende herziening van het Spoetnik V-vaccin. Rusland bekritiseerde de EU eerder vanwege de langzame uitrol van corona-vaccins.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.