FieldLab-event Breda gewoon doen

  • HET FIELDLAB-EVENT IN BREDA IS AGELAST VANWEGE EEN MOGELIJKE STAKINGSACTIE VAN DE POLITIE. WAT VOLGT IS EEN EXPERIMENT MET WINKELS EN TERRASSEN WAAR MILJOENEN NEDERLANDERS BIJ BETROKKEN ZIJN. OF DIT GELIJK IS AAN HET SPELEN VAN RUSSISCHE ROULETTE BLIJFT AFWACHTEN.

Hoe dan ook, het leven moet weer normaal worden. Corona kan ons niet altijd in een bubbel houden. De winkels, de horeca, ze moeten weer open en ook reizen moet weer kunnen. Maar dat kan niet zo maar, daar zijn proeven voor nodig.

Daarom zeg ik: doen dat FieldLab-event in Breda, al is het gemakkelijker om vanuit de emotie ‘nee’ te zeggen. Maar denk na: soms is het beter om te kiezen voor een harde, dan voor een zachte aanpak. Tienduizend mensen, allen vooraf op corona getest, op het Chasséveld hossend op de muziek van radiozender 538. Ja, ik geef het toe, het is een risico, maar zonder risico’s te nemen bereik je niets. Misschien is het beter om tienduizend mensen met spoed te vaccineren, ja ook dat is prima, maar tegelijk weten we dat het vrijwel onmogelijk is.

Driehonderd mensen zijn tegen het experiment, maar een miljoen mensen zijn voor. De kans op besmettingen lijkt me gering gezien de straffe veiligheidsmaatregelen. En gesteld dat er toch besmettingen optreden, dan weten we wat we moeten doen: de boel nog niet opengooien en vooral op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om deze ellendige bubbel voorgoed te doorbreken.

De horeca klaagt steen en been over dit grootschalig evenement, want waarom moeten zij vooralsnog dicht blijven. Een begrijpelijke reactie, maar vergeet niet dat het vrijwel onmogelijk is om al die terrassen onder testgezag gecontroleerd te openen. Heb dus nog even geduld horecabazen, vertrouw op de FieldLabs, die zijn noodzakelijk voor een gezonde samenleving.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.