Free the people!

De huidige halfzachte maatregelen tegen het coronavirus werken niet. Een lockdown werkt, zij het tijdelijk, want na het loslaten van de beperkingen zal het aantal besmettingen weer rap gaan stijgen. Zoals het er nu uitziet is covid-19 niet weg te krijgen. Dan maar de knuppel in het hoenderhok gooien? Feel free! Lap de regels aan je laars, wat BN’ers propageren? Wie corona heeft gehad zal het daar niet mee eens zijn, maar de stelling is zo gek nog niet.

De meeste jongeren ondervinden weinig klachten van het virus. Zij zijn de basis van de

Anti-lockdown protest.

maatschappij. Het is een bittere pil dat de coronamaatregelen hun leven in de weg staat. Daarom is het niet gek dat ze zeggen: ‘Ik doe niet meer mee.’ Dit zien we altijd bij grote gebeurtenissen die sterk ingrijpen op het leven van bepaalde groepen. Tijdens de pest organiseerden mensen die hun einde zagen naderen bacchanalen waarin ze God vervloekten. Jongeren zien dat de maatregelen hun maatschappij, hun toekomst, vernietigt. Terecht vragen ze zich af of die niet-medische mondkapjes wel zin hebben, of afstand houden helpt en natuurlijk hoe dodelijk het virus voor hen is. Er sterven heel weinig jongeren aan covid-19, tot nu toe slechts één en die had onderliggend lijden. Het is dus niet vreemd dat ze oproepen tot het overtreden van de maatregelen.

Toch moeten ze er terdege rekening mee houden dat als ze eenmaal besmet zijn ze ook anderen kunnen besmetten, vooral ouderen, en die zijn een stuk minder gewapend tegen het virus. De meeste jongeren zijn zich daar heel goed van bewust. Jongeren blijf daarom uit de buurt van ouderen, die zouden op hun beurt hetzelfde moeten doen. Maar de werkelijkheid is weerbarstig dus hiervan hoef je geen wonderen te verwachten. Ondertussen brandt het virus overal doorheen en  bevechten we het nog steeds met een zak over onze kop. Bek dicht in het stadion, anderhalve meter afstand in de supermarkt. Help het? Ik vrees van niet.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.