Pak corona landelijk aan

Het hek is van de dam, Covid-19 stroomt rijkelijk naar binnen. Ik sta voor 100 procent achter Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, die pleit voor landelijke maatregelen. Ze moeten strenger zijn dan de huidige maatregelen. Met het vervroegd sluiten van de horeca, bijeenkomsten tot 50 man en de anderhalve meter afstand redden we het echt niet.

Om het virus in te dammen is een strak gespannen lockdown nodig, evenals het opschroeven van het testbeleid samen met het bron- en contactonderzoek. Zorg

Ahmed Aboutaleb pleit voor landelijke maatregelen tegen Covid-19.

voor voldoende testmateriaal, nationaliseer onze commerciële laboratoria en produceer zelf mondkapjes. De extra maatregelen zullen onze vrijheid meer schaden dan voor de zomer, nochtans lijkt het de enige manier om het aantal coronabesmettingen drastisch in te perken. Daarna komt het virus terug, het is niet anders. Opnieuw zullen we dan de teugels strak moeten aantrekken. Natuurlijk gaat dit ten koste van onze economie. Wie denkt dat het anders kan, en dat zal de meerderheid zijn, moet tot de komst van een vaccin rekenen op een flinke toename van het aantal besmettingen en doden.

Ouderen zet je schrap, want het nieuwe beleid kan vooral voor jullie veranderingen teweeg brengen. Daarmee is de scheiding tussen jong, de groep die de meeste kans loopt op besmetting maar er doorgaans het minst last van heeft,  en oud, die veelal die veelal de klos is, voor het eerst in de historie een feit. Hopelijk komt het niet zo ver, maar het is 5 voor 12. We moeten ingrijpende maatregelen treffen ter bescherming van onze gezondheid. Mondkapjes verplicht stellen op straat ligt in de lijn der verwachting.

Ook een regionale lockdown is mogelijk, maar hou er rekening mee dat die gemakkelijk te omzeilen is. Bovendien zullen de straffen op het ontwijken van de maatregelen flink omhoog moeten, want de meeste mensen lappen de regels aan hun laars. Zie het uitbundige feest van Willem II-supporters gisteravond in Tilburg. Heel anders dan de demonstratie op de Dam van 1 juni waar meer dan 5000 mensen protesteerden tegen de coronamaatregelen die daar toen net versoepeld waren (inmiddels zijn ze verscherpt, zo zie je hoe onvoorspelbaar de situatie is). De regio Midden- en West-Brabant is omzoomd door zorgelijk coronagebied. Daarom zeg ik: pak corona landelijk aan.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.