PVV knaagt aan de democratie

Het is ronduit bedroevend dat de ultrarechtse PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart uitkomt op 17 tot 21 Kamerzetels. Halen ze rond de twintig zetels, zoals de peilingen nu aangeven, dan is de PVV beslist de tweede politieke partij van Nederland.  

Daarmee is de partij, die in 2006 met negen zetels aantrad in de Tweede Kamer, behoorlijk gegroeid. Dat typeert Wilders als een doordouwer, maar tevens als een door de wol geverfd Kamerlid. Maar het is best eng dat hij winst boekt met extreme standpunten als de kopvoddentaks, het geschop tegen de dubbele nationaliteit en vooral het verguizen van moslims. De bovenmatige belangstelling voor deze partij geeft overduidelijk aan dat Nederland in de rechtse hoek zit, temeer daar ook de andere grote partijen, VVD en CDA, rechtse standpunten uitdragen, zij het dat de scherpgepunte lans van de PVV daaraan ontbreekt.

‘Minder Marokkanen’

‘Minder Marokkanen? Nah dan gaan we dat regelen’, zei Wilders in 2014, maar het is geen reden hem te veroordelen voor discriminatie. De islam is het aambeeld waarop de PVV hamert. Het is vreemd dat we de uitspraken van Wilders inmiddels als volkomen normaal  beschouwen. In het begin kwamen er nog wel eens reprimandes, zoals op de belasting op hoofddoekjes, maar nu springt er niemand in de ring om zijn idee van een minister voor immigratie, remigratie en deislamisering aan te pakken. We lijken het domweg normaal te vinden wat de PVV allemaal uitkraamt. Ja, we beschouwen de PVV salonfähig, maar pas op: de PVV is in de verste verte geen ‘normale’ partij. Haar standpunten zijn abnormaal, evenals de opbouw van de partij die slechts één lid kent: Wilders.

Oer-Hollandse gezelligheid

Wat is dat voor gelul in het PVV-verkiezingsprogramma om heim te keren naar de oer-Hollandse gezelligheid, om weer baas te zijn over ons eigen geld – dag euro – en je stemrecht te verliezen bij een dubbele nationaliteit. Gekke Geert gaat ook lijnrecht in tegen de vrijheid van godsdienst door in het verkiezingsprogramma te stellen het onderwijs op islamitische grondslag af te schaffen. Trap er niet in, want daarmee schoffel je de democratie omver. Stop Wilders. Zijn doelen zijn onbereikbaar. Het pensioen terug naar 65 jaar, het gaat niet gebeuren. De BTW en de energierekening omlaag, de veiligheid verhogen in een veilig land als Nederland, ’t klinkt heldhaftig maar vergeet het. Wees wijs, ga niet met deze partij in zee. Dat zeggen ook VVD en CDA, al ben ik er lang niet zeker van dat ze de PVV bij grote winst buiten het hek laten staan.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.