Rusland, een gangsterstaat waar niets tegen te doen is

We kunnen natuurlijk uiterst vriendelijk blijven tegenover Rusland, maar het is een gangsterstaat. Waarom zouden we? Het land vermoordt en mishandelt mensen. Steekt de draak met de vrijheid, gaat straffeloos tekeer tegen hen die het land een kwaad hart toedragen, zet mensen in een hoek en geeft ze een flinke schop na. Je zou zeggen, genoeg is genoeg, maar er is niemand in het Westen die iets doet, beter gezegd: die iets kan doen.

Hé, dat is vreemd, waarom maken we Poetin niet monddood of erger, waarom beschieten

Hypersonische nucleaire raket van Rusland.

we zijn gepantserd voertuig niet met een alles doorborende granaat? Omdat het geen zier helpt. Hoe graag we deze idiote politicus ook kwijt zijn, achter het zwart gordijn staat de nieuwe agressor alweer klaar. Staatsterrorisme is de ergste vorm van terrorisme, niet als het om een klein en onbeduidend landje gaat, dat pakken we wel aan, wel als het om een wereldmacht gaat. En Rusland mag dan in economisch opzicht een ukkepukje zijn, op defensief gebied is het een grootmacht en daarmee spot je niet, die spot met jou.

Het vergiftigen van mensen als Navalny en de Skripals is van zo’n laag allooi dat er eigenlijk geen woorden voor zijn. De straffeloosheid waarmee deze daden zijn uitgevoerd tart iedere beschrijving. Neem daarbij ook de misselijke activiteiten mee van hun trollen op het internet en hun schaamteloze afluisterpraktijken bij internationale organisaties. De Russen zal het worst zijn, die ontkennen altijd alles en schuiven de schuld op het Westen. En dat kan er helemaal niets tegen doen. Instellen van sancties? Het interesseert de Russen geen barst, zeggen ze. Al schoten ze de laatste keer dat het gebeurde uit pure wraak wel een vliegtuig uit de lucht. Niet gedaan natuurlijk Weggelopen uit gezamenlijke overlegplatforms? Het komt de Russen best goed uit. Het Westen is tegen ons, het naait ons, klinkt het al jaren in Rusland. Een vertrek van ons westerlingen uit de overlegorganen zou die storm alleen maar verder aanwakkeren.

Vreemde eend

‘Rusland is een raadsel, verpakt in een mysterie binnen in een enigma’, zei Winston Churchill ooit en dat is het nog steeds. Het is en blijft de verschrikkelijke vreemde eend in de bijt. We zien alleen de buitenkant, de binnenkant knettert, schuurt en stampt al weet slechts een handvol mensen wat daar precies gebeurt. Poetin is de almachtige vader die gelijk Stalin niets verdeelt en heerst. Ongenadig hard plant hij zijn vuist in het gezicht van een ieder die zijn macht ter discussie stelt. De rest van zijn leven heersen is zijn enige drive. Doet het Westen daar moeilijk over, nou dan laten ze zwijgend zien hoe omvangrijk de verwoesting is die een Tsaren bom kan aanrichten of ze showen hun nieuwste hypersonisch gestuurde nucleaire raketten. Wil je matten? Kom maar op. Het Westen doet er goed aan dit gezwel zo voorzichtig mogelijk te behandelen. Behandelen? Driemaal diep ademhalen en weer verdergaan is de beste optie, want met Rusland ben je maar niet zo klaar.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.