Nederlandse regering is slap

Een oplopend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Tweede coronagolf al in september verwacht. Te weinig IC-bedden. De coronacrises dreigt in een chaos te ontaarden. Het kabinet doet te weinig. Quarantaineplicht bij een mogelijke besmetting, maar pas later voor positief geteste en daarna misschien een wetswijziging om ook bij terugkeer uit een oranje gekleurd land quarantaine verplicht te stellen.

Wie bedenkt zoiets? De nieuwe CDA-leider Hugo de Jonge. Kom zo snel mogelijk met een verplichte quarantaine bij daadwerkelijke besmetting. Test verplicht en zet in quarantaine bij terugkeer uit een zwaar besmet gebied.

Wat er gisteren in de Tweede Kamer is gebeurd grenst aan het ongelooflijke. Een deel van de coalitie maakte zich uit de voeten zodat stemming over de PVV-motie voor een betere beloning in de zorg er niet in zat. Voor het eerst ben ik het met de PVV eens, want de coalitie loopt weg voor het democratisch proces. Schandelijk!

Wat er gisteren tijdens het debat gebeurde zal niet licht vergeten worden en speelt straks mogelijk een rol bij de verkiezingen. Spant de coronacrises verder aan dan kan het kabinet in de problemen komen. Zo ver is het nog niet, maar de politici staan pittige maanden te wachten. Gisteren luidde Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor IC’s, de noodklok. De tweede coronagolf verwacht hij niet in oktober maar al in september. Daar zijn de IC’s – waar 1.700 bedden nodig zijn – en de ziekenhuizen niet op berekend.

Wit-Rusland

De Nederlandse regering is slap en dat merk je niet alleen in de coronacrises. Ook ons buitenlandbeleid blinkt niet uit. Wij erkennen de verkiezingsuitslag in boevenstaat Wit-Rusland. Eigenhandig ondernemen we geen stappen tegen het land maar scharen ons achter de brede rug van de EU. Voor ons is Wit-Rusland – volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland – ‘een land met oeroude bossen, heuvels, meren en moerassen. De huidige president, Aleksandr Loekasjenko, is al sinds 1994 staatshoofd. Hoewel Wit-Rusland officieel een presidentiële republiek is, heeft de overheid kenmerken van een autoritair regime. Het land staat in de Corruptions Perceptions Index van Transparency International op plaats 66 (van de 180), iets beter dan landen als Bulgarije en Roemenië. Sinds de laatste presidentsverkiezingen van augustus 2020 is het onrustig in het land.’ Geen woord over de enorme repressie . Het geld telt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.