Sparen kost geld

Triodos Bank NV gaat vanaf 1 juli geld vragen voor sparen. Het bedrag is 24 euro per jaar.

Betalen voor sparen is uniek. Het is nooir eerder voorgekomen dat je voor het wegzetten van je centen moet betalen. De oude sok lijkt nu een beter alternatief, want ook de rente is nul.

Spaarrekeninghouders tot 25 jaar zijn vrijgesteld van betaling. Maar tot de leeftijd van 25 jaar moeten ze straks wel jaarlijks 42 euro voor hun betaalrekening gaan betalen. Voor ouderen wordt dat 60 euro per jaar, nu betalen ze jaarlijks 42 euro.

De bank probeert hiermee de stijgende kosten in toom te houden. Voorheen betaalde ze de kosten voor het tegengaan van financiële criminaliteit en de Europese Centrale Bank uit de renteopbrengsten, die zijn nu veel te laag. Daarom voert de bank voor haar 700.000 klanten nu ook een rente van min 0,5 procent in voor bedragen vanaf 100.000 euro op spaar- en betaalrekeningen. Voor lagere saldi verandert de rente niet.

Sparen zal wel blijven, dat is Nederland eigen, maar leuk is anders. Het kan ertoe leiden dat mensen van bank wisselen. Maar dat zal weinig uitmaken, want ook andere banken staan klaar om dit traject te volgen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.