Ik haat deze tijd

Bij de Jaarbeurs in Utrecht is een enorme corona-teststraat geopend, evenals in Groningen en bij het TT-circuit in Assen, en we vinden ze op meer plaatsen in Nederland. Niemand kan ontkennen dat er nu wel degelijk iets aan de hand is. Duizenden coronabesmettingen per dag en nog geen strengere maatregelen, het is van de gekke. Betweters beweren: hoezo strengere maatregelen? Gooi alles open. Anderen zeggen: kijk naar het buitenland, daar pakken ze het beter aan. Ik zeg: pleur op met die zienswijzen, want die kloppen van geen kant.

Een totale lockdown zal het aantal virusbesmettingen inderdaad naar beneden brengen. Een hernieuwde opleving van het virus kunnen we bestrijden met vaccinaties.

(Foto: GGD Utrecht).

Nog beter is de zelfgekozen lockdown: niet naar buiten gaan, thuis werken, je boodschappen aan de deur laten bezorgen. Wanneer deze vorm van lockdown afdwingbaar is werkt hij, anders niet en geloof mij hij gaat niet werken.  Blijft over een reeks beperkende maatregelen en ondertussen vaccineren, vaccineren, vaccineren. Zo brengen we het virus ook een slag toe. Doen we niks, dan blijft het nog heel lang dweilen met de kraan open.

Echt, ik haat deze tijd. Overal moet je afspraken voor maken, binnen een mondmasker op, geen kop koffie in café of restaurant, het is gelaten wachten op meer faillissementen en meer werkloosheid, kortom deze tijd is abnormaal. Een jaar lang zijn ik en mijn vrouw niet naar het buitenland geweest, afgezien van een kort tripje naar Duitsland, dat is voor ons, en voor velen, totaal ongekend. De coronapandemie raakt een ieder regelrecht in het hart. Maar zouden we nu onze schouders ophalen en terugschakelen naar het oude normaal, dan loeit het virus erger op dan ooit. En het kan nog veel erger. Laatst verzekerde mij iemand: in Duitsland pakken ze het beter aan. Hou op, het aantal besmettingen loopt er de spuigaten uit, evenals het aantal doden door Covid-19. Vanochtend waren er in Duitsland bijna 30.000 nieuwe coronabesmettingen en bijna 600 doden. Kom mij dus niet aan met: daar gaat het beter. Ook bij de oosterburen denken ze nu na over een strenge lockdown.

In de XL-testraat bij de Jaarbeurs – 10.000 tests per dag – kun je in je auto laten testen.  Ik hoop er nooit terecht te komen. Ik haal liever een BioNTech/Pfizer prik bij de huisarts, die ik nog voor het aanbreken van de  lente hoop te krijgen, want hoewel ik besmet ben geweest met Covid-19, en daar godzijdank goed vanaf ben gekomen, is er geen enkele zekerheid hoe lang ik immuun blijf voor een nieuwe kwaadaardige Covid-19-infectie.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.