Jan des Bouvrie: ‘Hallo, daar zijn we weer!’

Strak wit, symmetrisch en essentieel, dat was het leidmotief van interieurontwerper Jan des Bouvrie. Hij overleed op 4 oktober 2020, 78 jaar oud. Voor zijn strakke graf in Naarden staat een kubistische stoel waarin de wereld zich weerspiegelt.

De familie Des Bouvrie is afkomstig uit Frankrijk. Ten tijde van Lodewijk de XIV, die een bloedhekel had aan de hugenoten, vluchtte zijn voorouders naar Nederland. Jan des Bouvrie werd in 1942 in Naarden geboren, doorliep de Rietveld Academie en groeide uit tot een van de bekendste ontwerpers. Studio Des Bouvrie, gevestigd in Het Arsenaal in Naarden, is een waar paradijs voor liefhebbers van lifestyle, design & art.

De bekendheid van de naam Des Bouvries nam toe doordat hij als BN’er de een na de andere fuif bezocht. Gert-Jan Dröge van Glamourland maakte de tv-kijker in vrijwel iedere uitzending attent op zijn aanwezigheid met een “Hallo! Daar zijn we weer!”. Het leverde Des Bouvrie niet alleen een nog grotere naamsbekendheid op dan hij al had maar ook meer orders en vooral ook meer geld. Hij reed rond in een Rolls Royce en bezat een indrukwekkende villa in Zuid-Frankrijk. Ook was hij eigenaar van een omvangrijke kunstcollectie. Hij werkte onder meer voor meubelfabriek Gelderland, maar ook de Gamma. Zijn naam is verbonden met het Jan des Bouvrie College, een onderdeel van het ROC Amsterdam, en de Jan des Bouvrie Academie, een particuliere hbo-opleiding.

Op begraafplaats Nieuw Valkeveen ligt hij naast Bert Verwelius, een steenrijke vastgoedmagnaat die in 2018 omkwam bij een vliegtuigongeluk met zijn privé toestel, en de bekende basketballer Theo Kinsbergen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.