Uitgaven

Van journalist naar adviseur

RedCom is een communicatiebedrijf voor redactie en communicatie, in 2008 opgericht door Peter van Leeuwen. Als journalist werkzaam voor kranten en tijdschriften, onder meer Avenue, Management Team en de Arnhemse Courant. Verder was ik jarenlang redacteur/communicatieadviseur bij de branchevereniging Aedes, vereniging van woningcorporaties en een van zijn voorgangers, het NCIV.

Sinds 2007 ben ik zelfstandig adviseur communicatie. Maar zoals dat gaat komt eenmaal het pensioen. Nu schrijf ik boeken. Onderstaande titels zijn van mijn hand.

Fatale helden – De ontvoering van Lenin

Vier Nederlandse drugscriminelen ontvoeren Lenin, maar kunnen ze het beoogde losgeld innen?

lees verder»


Nederland in WO1 – Dit boek geeft inzicht in het reilen en zeilen van een natie in een wereld die brandt.                                                               

lees verder»


Idealen & Graaien  Dit voor iedereen toegankelijke boek geeft inzicht in de sociale huursector, een bedrijfstak waarin jaarlijks meer geld om gaat dan bij Philips en Unilever samen. Geld is de maat der dingen geworden in een sector waar het sociale belang zou moeten overheersen.

lees verder »


Bewogen Stenen – 750 jaar kasteel Doorwerth, een historische roman

lees verder »


Werken tot je 67ste? Bekijk het! In Werken tot je 67ste? Bekijk het! Komen sideliners – een mooier woord voor werklozen – aan het woord die zich ernstig bezighouden met het krijgen van een nieuwe baan en van het kastje naar de muur worden gestuurd.

lees verder »


De Dood van Rubber In De dood van Rubber, de roman waarvan de tweede druk nu in de boekwinkels ligt, keert  journalist Ruben Citroen terug naar het Gelderse Doorwerth waar hij eind 1944 werd geboren. Hij gaat op zoek naar markante plekken in het leven van negen mensen uit Doorwerth en het naburige Heveadorp. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en is op feiten gebaseerd.

lees verder »


Hitler, de jonge jaren ‘Hitler was geen monster en ook geen übermensch.’ Ware woorden van Rochus Misch, een van de langst levenden die de Führer nog van nabij heeft meegemaakt. Misch overleed in de zomer van 2013. Hitlers leven als politicus kennen we, maar zijn jeugd is voor velen  in nevelen gehuld.   Lees: Hitler, de jonge jaren