Mijn Strijd zit vol leugens en waarheid

Wie zijn kennis over WOII wil vergroten leest Mijn Strijd van de man van zes miljoen, Adolf Hitler. Jarenlang was het boek in Nederland verboden, sinds enige tijd ligt er een wetenschappelijk uitgave van het werk, uitgebracht door uitgeverij Prometheus. Ruim 800 pagina´s verderfelijke tekst met als ondertoon: prijs de Ariërs, verdrijf de Joden, verover de wereld.

Dit in 1925 voor het eerst uitgegeven boek, geschreven in het gevang, zit van begin tot eind boordevol leugens en waarheid. Leugens omdat Hitler de dolkstoot-legende van harte heeft toegejuicht. Deze in het leven geroepen leugen door generaal Erich Ludendorff, die het niet kon verkroppen dat Duitsland de oorlog verloor, schoof de schuld daarvoor in de schoenen van de communisten en socialisten. Waarheid omdat hij zijn angstvallige voornemens niet alleen opschrijft maar, en dit tot verbijstering van velen, ook volop heeft waar gemaakt.

Ras

Behoud en verbetering van het ras was volgens Hitler de eerste voorwaarde voor elke menselijke cultuurontwikkeling. In de volkse staat die hij voorstond waren de raciale oerelementen een middel tot een hoger doel, Ze waren niet alleen cultuur schenkend maar schiepen ook de schoonheid en waardigheid van een hoger mensdom. Qua ras stonden de Ariërs bovenaan, de rest kon oprotten. In Mijn strijd pleit hij voor de verwijdering van de Joden. Een duister lot dat maar al te zeer is bewaarheid.

Ook sterilisatie en de moord op onder meer verstandelijk gehandicapten kondigt Hitler in zijn boek aan. ‘In de natuur levert ongewenste rassenvermenging ’bastaarden’ op, deze zullen door kwetsbaarheid of onvruchtbaarheid vanzelf uitsterven. In de menselijke samenleving ontbreekt dit correctiemechanisme. Uit naastenliefde en humanitaire overwegingen worden namelijk juist de zwakke ‘exemplaren ’ in leven gehouden en krijgen ze zelfs de kans om zich voort te planten. Dat is een groot probleem (…). Hij zegt het niet met zoveel woorden maar de toon is radicaal gezet.

Mijn Strijd kost 49.99 euro.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.