Van Hamas kom je nooit af

De oorlog in Gaza buldert door. Beide partijen, Israëliërs en Palestijnen, zijn schuldig. Het kan toch niet zo zijn dat de uitstekend geoliede Israëlische Mossad, de beveiliger van de staat Israël die uitermate goed op de hoogte is, zelfs van de kleinste hapering in het Israëlische veiligheidssysteem, die verschrikkelijke aanval van Hamas op 7 oktober ’23 niet in de smiezen had.

‘From the river to the sea, Palestine will be free.’ Pro-Palestina demonstratie, Centraal Station Rotterdam, 4 januari 2024.

De waarheid daarover horen we waarschijnlijk nooit of pas veel later. De oorlog geeft Israël de kans om Hamas en iedere sympathisant van deze moorddadige bende over de kling te jagen. Dat er ook duizenden onschuldige Palestijnen aan ten ondergaan lijkt Israël niet te deren.

Vrij Palestina

From the river to the sea, Palestine will be free (Van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn). In Westerse ogen is het een oproep tot geweld. Het is maar aan welke kant je staat.

Sympathisanten van Palestina vergeten dat Hamas de aanjager is van deze oorlog,  aangezwengeld door een verschrikkelijk misdaad aan de rand van Gaza. Hevige beschietingen in Gaza en enorme vluchtelingenstromen waren het gevolg. Inderdaad, duivels, maar hallo, dit is oorlog! De verliezen in een oorlog zijn talrijk. Onmenselijkheid is troef. Beschietingen van het grootste ziekenhuis in Gaza-stad mogen we erg vinden, het deed wel dienst als een commandopost van Hamas.

Handel

De Palestijnen zijn gewelddadig, Israël is dat niet minder. De klappen die uitdelen zijn bovenmaats. Ze rollen de oorlog uit naar de Westbank en Libanon. Moet het Westen de ultrarechtse regering van Netanyahu – die in de Palestijnse gebieden Israëlische nederzettingen bouwt – hiervoor veroordelen? Natuurlijk moet ze dat en ze had het veel eerder moeten doen, maar dat is niet gebeurd, want Israël is een buffer tegen nog moordzuchtiger staten in het Midden-Oosten. Bovendien is het een land waarmee veel westerse landen, waaronder Nederland met stip bovenaan, ruimhartig zaken doen. Het westen blijft Israël volop steunen tot deze oorlog voorbij is en het hele idiote circus opnieuw begint. Want van Hamas kom je nooit af, en zeker niet door het voeren van een oorlog die het probleem verder verscherpt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.