Corona: voorkom ellende, kijk naar de feiten

Het is komisch om te zien hoe mensen hun eigen ellende creëren door niet naar de feiten te kijken. Afgelopen zondag werd er weer gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam. De demonstranten gingen te keer tegen de (booster)vaccinaties, de sluiting van de horeca en de mondkapjesplicht. Beter zou het zijn om zich te informeren over de slechte coronasituatie in Nederland.

En geloof nou niet dat vaccinaties niet werken. Het is medisch bewezen dat je met een prik een goede kans maakt uit het ziekenhuis te blijven. Corona blijft nog wel even. Wie zich niet laat vaccineren kan straks te maken krijgen met meer belemmeringen en dan ben je echt niet blij.

Bijna dagelijks raken in Nederland 155 mensen op 100.000 inwoners besmet met het coronavirus. Waarschijnlijk denk je, o, valt wel mee. Maar die 155 besmetten anderen waardoor ons dagelijks portie aan coronabesmettingen uitkomt op ver boven de 17.000 per dag. Hadden we geen lockdown gehad, iets wat de demonstranten graag zien, dan zou het aantal besmettingen een stuk hoger zijn. Om nog preciezer te zijn: in Nederland  zijn ruim drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Per 100.000 inwoners zijn dat 1.062 besmette personen.

In Nederland zijn 20.801 mensen overleden aan het coronavirus.

Er zijn mensen die zeggen: ach, het valt wel mee met corona, een loopneus, wat koorts en hupsakee je gaat weer verder. Ja, zo kan het gaan. Ondertussen heb je misschien een kwetsbare geïnfecteerd die er tien keer meer last van heeft dan jij. Maar ja, een kwetsbare die staat toch al met een been in het graf, dus hup laat gaan. Wij sterken overleven het wel, want zo is de natuur. Dit egoïsme geeft aan dat we door corona in een behoorlijk verdeelde maatschappij zijn beland.

Vakantie

En o, o, o wat erg is het dat ze ons onze vakantie afnemen, ons heilig goed. Weet dat niet alleen wij in een donkerrode situatie zitten. Dat hebben zo’n duizend besmette vakantiegangers bij terugkeer uit Oostenrijk gemerkt. En zij die gingen shoppen in België stonden er ook niet bij stil dat de besmettingsgraad daar nog hoger is dan in Nederland – 186 personen besmet op 100.000 inwoners. Dat daar alles open is is geen gezondheidsverzekering. Met 27.819 coronadoden in België staat het land er slechter voor dan Nederland.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.