Gezondheid staat bovenaan

Het valt zwaar te vernemen dat de coronamaatregelen weer worden aangescherpt. Temeer daar allerlei ‘deskundigen’ om ons heen verklaren dat besmettingen niet plaatsvinden op plekken waar je ze verwacht. Niet in de horeca, niet in winkels en ook niet op straat.

Menigeen is het er over eens dat je een coronabesmetting alleen thuis oploopt of op het werk. Volgens deze ‘deskundigen’, die altijd paraat staan met de juiste kennis, ontloop je een besmetting door het nuttigen van gezonde voeding en sport. Waar zouden we zijn zonder deze hoogbegaafden die hun kennis met ons delen? Waarschijnlijk bij een stuk minder coronabesmettingen.

Zeker, ik heb de vrijheid lief maar nu we kampen met een A-ziekte is vrijheid minder belangrijk. Corona levert ons hoge spanning op en is levensgevaarlijk. De stijgende R en het toenemend aantal besmettingen – 54.000 in een week – dwingt tot het nemen van ingrijpende maatregelen. Het is een spookachtig virus. Daarom ben ik voor het G2-beleid. Jammer voor ongevaccineerden maar goed voor alle Nederlanders die geprikt zijn tegen of hersteld zijn van corona, want zij beschikken straks over een QR-code. Ik hoor de tegenargumenten – dit leidt tot een tweedeling en vaccinatiedwang – gelaten aan. Het zal wel, want gezondheid komt voor regelgeving.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.