Herinneringen aan reünie reis Brighton

Clubhuis van The Royal British Legion in Brighton-Hove – 1971.

De reünie met deelnemers van een 52 jaar geleden ondernomen reis naar Brighton riep veel herinneringen op. Wij waren daar op uitnodiging van The Royal British Legion, een liefdadigheidsinstelling van de Britse strijdkrachten. Aangesloten waren onder meer soldaten die vochten in de Slag om Arnhem.

We waren benieuwd naar hun ervaringen in de slag maar daar vertelden ze weinig over. Het was hard, hoorden we en dat was het. Al wist onze leraar meer. Hij vertelde dat de ex-soldaat die ons ontving bij een Duitser in the battle de keel doorsneed.

Downing Street

Een fotoboek vol herinneringen aan de reis naar Brighton.

De fotoboeken lagen op tafel. Wat waren we jong, het was juni 1971, het jaar waarin Jim Morrison van The Doors stierf. In Brighton and Hove kregen we een eervolle ontvangst door de burgemeester.

Uitgedost als vroede vaderen bij het bezoek aan de burgemeester van Brighton.

 

We maakten een trip naar Londen. Voor de deur van Downing Street 10 gingen we op de foto met een gemoedelijke agent.

Zo’n foto kun je niet meer maken. Twintig jaar later vlogen er Ierse mortiergranaten naar de ambtswoning van de Britse premier, waarvan er een in de tuin tot ontploffing kwam. Tegenwoordig is de straat hermetisch afgesloten en het gebouw tegen de zwaarste bommen beveiligd.

De meereizende docenten leven niet meer. Van het docentenkorps zijn er nog twee actief. De tijd vreet aan mensen. Daar doe je niets aan, ook al blijf je in beweging.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.