Reünie schakelt terug naar het verleden

Voor mij is dit een memorabele week. Donderdag zie ik na 52 jaar mijn klasgenoten van de middelbare school terug waarmee ik in 1971 op reis ging naar Brighton. Herken ik ze nog? Bij naam zeker. Ook bij gezicht? Het is afwachten.

Een heel leven is er overheen gegaan. Ben benieuwd wat ze hebben gedaan. Een is er overleden, las ik. Ook de meeste van onze docenten zijn overleden. Hetzelfde is ons voorland.

De reis naar Brighton werd gemaakt op uitnodiging van de Royal British Legion in Hove. Daarbij aangesloten Britten vochten 27 jaar daarvoor onder meer in de Slag om Arnhem. Voor ons leek 27 jaar een eeuwigheid geleden. We gingen op bezoek in Lloyd House in Shirley Street, het hoofdkwartier van de Royal British Legion in Hove. Tegenwoordig is het de Goldstone ex Service Club.

Na de middelbare school kwam ik uiteindelijk terecht op de School voor Journalistiek in Utrecht. De poort naar de school in de Palmstraat is er nog, maar geen enkele student is er ooit onderdoor gegaan. Iedereen kwam binnen via de hoek van de Biltstraat en de Oude Kerkstraat. Tot 1988, het jaar waarin de school verhuisde naar De Uithof – nu Utrecht Science Park – stond het hier vol met  fietsen, er was zelfs ruimte voor auto’s. Alles is verdwenen. De afgeleefde schoolgebouwen zijn gesloopt. Al decennialang staat hier een Jenaplanschool. Daarmee zijn belangrijke elementen van de SvdJ blijven bestaan, ik noem: aandacht voor culturele ontwikkelingen, evenals voor maatschappelijke ontwikkelingen en de samenleving.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.