Leuk terras met uitzicht op Code Zwart

Lange rijen voor de winkels en volle terrassen. Van angst voor corona lijkt geen sprake meer. We hebben er schijt aan. Ook al waarschuwt het OMT voor een mogelijke Code Zwart, het zal ons worst wezen.

Onbegrijpelijker wijs zien we de terrassen als het walhalla. Een duur walhalla, want een

Overvolle terrassen, dat is kennelijk het leukste wat er is.

biertje daar kost zo’n drie euro. Een ‘gekoeld extra vers biertje’ – ja, een naam doet veel – kost bij AH of Jumbo iets meer dan een euro. Koop het, plof neer op een bank of een muur en geniet. Hoef je ook niet bang te zijn voor mogelijk besmettingsgevaar.

Het demissionaire kabinet omzeilt het negatieve advies van het OMT en gooit de niet-essentiële-winkels, terrassen en parken open. Hiep, hiep, hoera, de meester roept, wij volgen. Wat is dat toch? Prikt het licht aan het eind van de tunnel ons in de ogen? Welnee, want dagelijks komen er duizenden corona-besmettingen bij.

De Covid-ellende zoemt als een trillende snaar om ons heen. Maar wij horen niks en willen het niet zien. De ziekenhuizen zien het wel, die liggen vol met Covidpatienten en stellen operaties noodgedwongen uit. Van een afname in het aantal ziekhuisopnamen door corona is geen sprake. Afgelopen januari lagen er 2.620 corona-patiënten in de ziekenhuizen, nu zijn dat er 2.638.

Op de IC’s lagen in januari 670 Covidpatiënten, nu 811. Wat wel anders is, is dat er nu in de ziekenhuizen meer mensen van onder de 50 liggen. Knoop het daarom in je oren: denk na voor je besluit naar een terras te gaan of met een opgeruimd gemoed een winkel te bezoeken.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.