Uitgaven

Overspel zonder liegen: de parenclub – Seks is overal. In de reclame, de media, het internet, de kunst… Alleen zijn is niks, zegt de reclame, zeggen de media. ‘Heb je een relatie? Behoefte aan een ander? Ik ook’, zegt de zwoele vrouwenstem van Second Love. En ja we gaan ‘vreemd’, één op de twee Nederlanders offert zijn trouw op. Kan dat anders? Ja, dat kan en met evenveel, zo niet meer, spanning. Je moet er natuurlijk wel voor openstaan. LEES VERDER…

 

Nederland in WO1 – Dit boek geeft inzicht in het reilen en zeilen van een natie in een wereld die brandt.                                                               

lees verder»Idealen & Graaien  Dit voor iedereen toegankelijke boek geeft inzicht in de sociale huursector, een bedrijfstak waarin jaarlijks meer geld om gaat dan bij Philips en Unilever samen. Geld is de maat der dingen geworden in een sector waar het sociale belang zou moeten overheersen.

lees verder »

Bewogen Stenen – 750 jaar kasteel Doorwerth, een historische roman

lees verder »


Werken tot je 67ste? Bekijk het! In Werken tot je 67ste? Bekijk het! Komen sideliners – een mooier woord voor werklozen – aan het woord die zich ernstig bezighouden met het krijgen van een nieuwe baan en van het kastje naar de muur worden gestuurd.

lees verder »

De Dood van Rubber In De dood van Rubber, de roman waarvan de tweede druk nu in de boekwinkels ligt, keert  journalist Ruben Citroen terug naar het Gelderse Doorwerth waar hij eind 1944 werd geboren. Hij gaat op zoek naar markante plekken in het leven van negen mensen uit Doorwerth en het naburige Heveadorp. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en is op feiten gebaseerd.

lees verder »

Werken in de buurt Korte, heldere teksten zeggen meer dan een oerwoud aan woorden. Toen voormalig minister Winsemius van VROM de aandachtswijken op de agenda zette, schreef ik een boek over wijkgerichte acties van bewoners en instanties.           lees verder »

Hitler, de jonge jaren ‘Hitler was geen monster en ook geen übermensch.’ Ware woorden van Rochus Misch, een van de langst levenden die de Führer nog van nabij heeft meegemaakt. Misch overleed in de zomer van 2013. Hitlers leven als politicus kennen we, maar zijn jeugd is voor velen  in nevelen gehuld.   Lees: Hitler, de jonge jaren  

VRIJHEID is N I E T vanzelfsprekend Nederland is een vrij land, maar die vrijheid is er niet voor iedereen. Doe niet zo moeilijk, geef jaarlijks iedereen die vrij kan zijn op 5 mei vrij. Want als iets niet vanzelfsprekend is, dan is het VRIJHEID.  Lees verder»