Economie moet van het slot

De economie moet van het slot. Na 28 april moet er weer leven in brouwerij komen, vindt werkgeversorganisatie VNO-NCW. Daarmee brengen we de gezondheid in gevaar, want door versoepeling van de huidige maatregelen is de kans groot dat het aantal coronabesmettingen verder toeneemt.

Geld is de maat der dingen, zo is het altijd geweest. Mogen we de gezondheid op het spel zetten? We moeten dit virus samen overwinnen, enerzijds door de opbouw van immuniteit, anderzijds door de zoektocht naar een vaccin.

Ondernemers zouden geen ondernemers zijn als ze niet met plannen komen om licht te Economiescheppen in deze economische rampspoed. In de horeca denken ze aan een beperkte bezetting, met plexiglas tussen de tafeltjes. Bioscopen willen minder publiek dat verder uit elkaar zit. Supermarkten willen stoplichten bij de kassa’s. De nood is hoog. Hoe langer de stop duurt, hoe strenger de strop knelt.

Om de economie nieuw leven in te blazen zijn er ideeën voor een vrijwillige gezondheids-app. Ook zijn er die willen testen. Ben je positief getest kom je in quarantaine. Mochten de IC’s straks overvol raken dan komt de risicogroep, de ouderen vanaf 60 jaar en ouder, steeds meer onder druk te staan. Straks zou het wel eens zo kunnen zijn dat iedereen van boven de zestig verplicht in quarantaine moet.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.