HOUD AFSTAND!

Al die rimram over afstand houden hangt menigeen de keel uit. Tegenstanders vinden het flauwekul. Toch blijft afstand houden belangrijk. Het corona-virus heeft niet voor niets zo’n achttienduizend zorgmedewerkers in Nederland aangetast. Zij immers kwamen het dichtst in de buurt van corona-patiënten.

Afstand houden, ik geef het meteen toe, is vervelend. Het ligt niet in onze aard, maar het moet, het kan niet anders. Evenals het testen bij gezondheidsklachten moet je het gewoon doen. Afstand houden is de nieuwe stelregel waarvan ik zou willen dat hij morgen verdwijnt. Maar dat kan niet. Misschien is er eind dit jaar een vaccin, ik hoop het.

Dat verdomde virus weet van geen wijken. Schrap je de lockdown-regels, dan vuurt het als een waanzinnige terug. Ook in Nederland loopt het aantal besmettingen op. Nu zijn vooral jongeren de klos – de meesten vonden afstand houden immers flauwekul. Ernstig ziek worden ze niet, maar ondertussen steken ze wel de ouderen aan. En wat we ook doen, deze geheimzinnige longziekte krijgen we er maar niet onder. Van een tweede golf is nog geen sprake, maar als we de RIVM-regels niet opvolgen ligt die in het verschiet. Vergeet niet dat de reproductiewaarde hoog kan oplopen. Op de Balkan torent hij naar ruim 400. In Nederland hebben we een R-waarde van 1.29. Corona is een geduchte vijand die zich sneller verspreidt dan welke virusinfectie ook. Dit is geen spel: voorkom besmetting. Houd afstand!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.